Scroll Top

Свечана академијa поводом обележавања 15 година успешног рада Фондације „Мали принц”

mp-segment
}}

Свечана академија
15 година успешног рада Фондације „Мали принц”
Четвртак, 04. октобар 2018. у 19.00
Студио М

Свечана академијa поводом обележавања 15 година успешног рада Фондације „Мали принц“ биће одржана у четвртак 4. октобра 2018. у Студију М са почетком у 19 часова.

На свечаности ће се гостима и званицама обратити оснивачи Фондације „Мали принц“ Александра Веђеци Бошков и Антонио Веђеци, проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности и Ана Вртачник, лауреат награде, уз програм који су припремили студенти Академије уметности као и добитници награде Фондације „Мали принц“.

У оквиру свечане академије биће представљена монографија Фондације „Мали принц”, коју је дизајнирао професор у пензији Душан Тодоровић, а у петак 5. октобра 2018. у Галерији Бел арт (Булевар Михајла Пупина 17) са почетком у 19 часова биће отворена изложба радова досадашњих лауреата награде Фондације „Мали принц“.

Најзначајнија делатност Фондације у протеклом периоду остварена је у сарадњи са Академијом уметности са којом је Фондација 2004. године потписала Уговор о сарадњи и увела награду „Мали принц“ за најбоље студенте на сва три департмана.

Суштина сарадње је стимулација креативности у области музичке, драмске и ликовне уметности, а обавезе Фондације су да обезбеди средства за награђивање најуспешнијих студената. Сарадња успешно траје пуних 15 година и до сада је 45 младих људи добило награду „Мали принц“.

Фондација је развијала своју делатност организовањем нових видова уметничке едукације унутар Академије доводећи светски афирмисане уметнике на гостовања. Фондација је, осим тога, додатно стипендирала два студента на мастер студијама у Холандији и Швајцарској, а последњих година је интензивно ангажована на  представљању српске визуелне уметности у иностранству.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.