Scroll Top

TCHIKI DUO одржао концерт у Новом Саду

zoom_userimages_67745_0

TCHIKI DUO

Jacques Hostettler & Nicolas Suter

(Швајцарска)

четвртак, 3. новембар 2016. године

Мултимедијални центар Академије уметности, у 20 часова

 

Швајцарски дуо перкусиониста, у саставу Жак Хоштетлер и Никола Зутер, одржали су у четвртак, 3. новембра, концерт на Академији уметности у Новом Саду. Гостовање ових, у свету перкусија, признатих младих музичара реализовано је захваљујући личном труду и залагању перкусионисте и композитора Небојше Ј. Живковића, професора перкусија на Академији уметности. Швајцарски музичари су новосадској публици приредили незаборавно вече, изводећи актрактивни програм на маримбама. Чак три изведене музичке тачке потписује јапанска композиторка Кеико Абе, једна од најзначајнијих савремених ауторки за перкусије. Осим тога, програм је обухватио и две композиције савремених швајцарских аутора. У пријатној атмосфери и у препуној сали Мултимедијалног центра пред шароликом публиком TCHIKI DUO је свој наступ привео крају извођењем композиције већ поменуте Кеико Абе коју је она написала специјано за овај састав.

TCHIKI DUO наступа на великом броју концерата и учествује у бројним педагошким пројектима у Европи, Азији и Америци. Подстицање компоновања нових дела за дуо маримбиста један је од њихових најважнијих циљева. У  неколико последњих година расписују композиторске конкурсе. У 2009. и 2012. години објавили су два ЦД-а са новим делима писаним за овај састав и властитим транскрипцијама за маримбу. TCHIKI DUO је званични промотер Yamaha Artist & Innovative Percussion Inc.

Гостовање швајцарских уметника завршено је њиховим речима захвалности на топлој добродошлици и уз уверавања да ће радо боравити поново у Новом Саду.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.