Scroll Top

Четири филма студената Aкадемије уметности на ревији студенских филмова у Загребу

Revija studeenetskog filma
}}

Филмови на ревији у Загребу
Студенти Академије уметности

На програму Ревија студентског филма у Загребу од 2. до 4. маја 2019. биће прикани филмови студената продукције Милоша Милошевића – „Sunrise“ и играни филм „Челкаш“ и документарни „Yasin“ Ружице Ање Тадић, студенткиње мултимедијалне режије.

Ревија студентског филма осмишљена је као програм намењен промовисању и оснаживању аудиовизуалног стваралаштва међу студентима, али и као платформа за повезивање младих филмских аутора и ауторки из држава регије. Ревија ће се одвијати током три фестивалска дана, од 2. до 4. маја 2019. године у ММ центру Студентског центра у Загребу.

SUNRISE
Младен је у потрази за картама за пројекцију филма на који жели да изведе девојку која му се дуже време свиђа, али та потрага постаје много тежа него што је он очекивао. Филм рађен као испитни задатак из предмета Продукција за филм на другој години.
Режија: Милош Милошевић, Сценарио: Мина Петрић, Урош Чупић, Никола Ђоновић. Продукција: Никола Лојпур, Милош Милошевић. Директор фотографије: Јован Радаковић. Главне улоге: Алекса Јовчић, Стефан Старчевић, Магдалена Мијатовић.

YASIN
Након 2,5 године од избегличке кризе и доласка у Београду, Yasin одлучује да направи промену и настави своје путовање и емигрира из Србије. Због природе његовог избегличког статуса, он не сме да обавести о свом одласку било кога, али открива своје разлоге за одлазак најбољем пријатељу Massih Nazzari-ју. Yasin је прича о свакој избеглици која се свакодневно бори за своја људска права која јој добијањем азила нису призната.
Камера: Ненад Маринковић и Иван Милев, дипломирани студент камере. Монтажа: Филип Кљакић

ЧЕЛКАШ
У једном дану на пристаништу се срећу неискусни Гаврило, младић са села и локални кријумчар, Челкаш – који га за једно вече спретно увуче у свет криминала. У моралној дилеми како да одабере прави пут да обезбеди своју егзистенцију, добар младић замало постане убица, а криминалац покаже милосрђе и поштење.
Режија: Ружица Ања Тадић, директор фотографије: Стефан Димитрије Димић. У главним улогама: Челкаш – Ненад Ј. Поповић, Гаврило – Милош Мацура, Ђорђе Митровић, Јован Вељковић, Јелена Лончар, Огњен Никола Радуловић и други. Ауторску музику у филму, композицију и текст песме „До зоре“ потписују Дарко Радојевић и Стефан Остојић.
У екипи су и студенти Камере: Марко Мочић, Михајло Дондур и Ненад Маринковић, Продукција: Кристина Кљајић, Никола Лојпур и Ђорђе Мургашки, Дизајн звука: Ђорђе Стевановић, Филип Готовац, Марко Мишковић, Дизајна светла: Ања Секулић, Визуелни ефекти и анимација: Јован Блешић, Сценографија: Милка Жуњанин, Монтажа: Филип Кљакић. Асистент режије је Михајло Витезовић, студент мастера мултимедијалне режије.

ШTA JЕ СТАРИЈЕ?
Аутор филма је Леон Аксин, дипломирани студент анимције. Филм је завршен прошле године током јула 2018. као завршни дипломски рад. Приказан је на већ два фестивала у Софији и Лисабону.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.