Umetnička radionica za solfeđo i teoriju muzike

14
}}

Umetnička radionica za solfeđo i teoriju muzike
Departman muzičke umetnosti
Akademija umetnosti Novi Sad

Prvi časovi Umetničke radionica za solfeđo i teoriju muzike održaće se u subotu, 22. februara 2020. u objektu Akademije umetnosti na Petrovaradinskoj tvrđavi u učionici br. 42 sa početkom u 11 časova.

Umetnička radionica za solfeđo i teoriju muzike zamišljena je kao vid pripremne škole za buduće studente. Takođe, ona pruže priliku i mlađim polaznicima, a i studentima da usavrše potrebne veštine iz oblasti solfeđa i teorije muzike. Dosadašnja praksa, koja traje kontinuirano četrnaest godina, pokazuje da interesovanje za kurseve ovog tipa postoji, a da polaznici škole postižu dobre rezultate na prijemnim ispitima.

Planirano je da Umetnička radionica za solfeđo i teoriju muzike bude realizovana od februara do maja 2020. godine. Sesije bi se održavale dva puta mesečno, ukupno osam, u ranije navedenom vremenskom periodu. Broj časova je trideset dva. Realizator ove godine je mr Livija Jovčić.

Aktivnosti Radionice koncipirane su tako da prate srednjoškolske programske okosnice u cilju revidiranja znanja stečenih u ranijem školovanju.
Planirano je značajno proširenje literature, osvrt na najsavremenije pristupe nastavi, a u cilju nadogradnje i dinamiziranja nastavnog procesa.

Iskustvo govori da elementi nastave često ne koaptiraju na očekivani način, te je Radionica pravo mesto gde će se oblasti potrebne za celovitost znanja iz oba predmeta svrsishodnije povezati. Umetnička radionica za solfeđo i teoriju muzike je na Akademiji umetnosti Novi Sad kao aktivnost prisutna dugi niz godina i smatramo opravdanim i potrebnim da tako i u buduće ostane.

PRIJAVNI LIST

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.