Позив за учешће 12. Мостар филм фестивалу

#
}}

Позив за учешће 12. Мостар филм фестивалу
27. новембра до 03. децембра 2018.
Мостар

Мостар филм фестивал ове године одржава се у периоду од 27. новембра до 03. децембра 2018. године.

Фестивал ће ове године у такмичарском програму понудити остварења из: Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије и Црне Горе који ће се такмичити за награде „Стабло љубави“ за најбоља глумачка остварења, главна мушка и главна женска улога.

Овогодишње издање фестивала који је од прошле године добио и међународни карактер са увођењем програма европског филма под називом „Between the rivers“ у оквиру којег ће се приказати комерцијално атрактивна остварења из неколико европских земаља те се борити за награду у виду регионалне кино дистрибуције на простору Балкана те се шири за још један атрактивни програм под називом „Ретроспектива“ у којем ће се ове године приказати класици једног од великих аутораса подручја некадашње Југаславије.

Тако и ове године, као и претходних ћемо доделити награду за животно дело „Стабло љубави“ на церемонији свечаног отворења 27. децембра у ХКД Херцег Стјепан Косача пред званицама из друштвено политичког живота Мостара и БиХ, те филмских професионалаца из региона као гостију Фестивала.

Ту су и врло атрактиван документарни програм, студентски програм те радионица Masterclass за студенте глуме институционалних факултета и академија из региона са предавањима еминентних уметника међу којима ће, конкретно, ове године бити: Анила Гајевић, Станко Бабић и Звонимир Румболт.

За породице фестивал је смо припремио „Фамилy wеекенд“ са пројекцијама чак четири репрезентна дечија наслова, а пословни сегмент фестивала под називом „Balkan Cinema Meeting“ ће бити фокусиран на регионалну филмску индустрију.

Отворени позив факултетима/академијама за учешће налази се ОВДЕ.

Сродне вести