Scroll Top

“Необуздани склад” – aуторски пројекат др Аготе Виткаи Кучера

Neobuzdanoi sklad Agota
}}

Ауторски пројекат др Аготе Виткаи Кучера
“Необуздани склад”
Премијера, 4. фебруар 2018. у 19.30
Сцена “Пера Добриновић”

Ауторски пројекат др Аготе Виткаи Кучера, која је и режирала музичко-сценско упризорење живота и дела Пала Абрахама (1892-1960), биће премијерно изведен у недељу 4. фебруара у Српском народном позоришту, на сцени „Пера Добриновић“ сa почетком у 19.30.  Представа је настала у сарадњи Академије уметности из Новог Сада и Српског народног позоришта.

Представа ће бити приказана као жанровска и медијска мешавина, која ће обухватити и биографске податке, те ће бити делом документарног карактера, делом музички сценски комад уз живо музичко (вокално и инструментално) извођење без говорних елемената.

Уметнички пројекат Необуздани склад – музичко-сценско упризорење живота и дела Пала Абрахама (пијанисте, диригента, композитора) путем значајних културолошких, историографских и музиколошких истраживања поставља основу која се развија у креацију сценског уметничког дела.

Необуздани склад се односи на самог Пала Абрахама чији се живот одвијао попут Точка среће који се окреће, док му је музика давала стабилност и одржавала баланс до краја живота. Иако су га животне околности и начин живота доводиле до екстремних успона и падова, чије су се амплитуде временом повећавале савладавши његово физичко и ментално тело, нису успеле да савладају Палов дар, креативност, инспирацију, извођаштво, његову музику.

Учесници:
Пал Абрахам, Шаролта Фесељ и ликови из живота и из дела: Агота Виткаи Кучера
Пал Абрахам и ликови из живота и из дела: Саша Латиновић
Пал Абрахам и ликови из живота и из дела: Иштван Кереши
Klemm’n’Band: 
Давид Клем – клавир
Горан Ерић – труба
Даниел Море – контрабас
Ненад Којић – бубњеви
Сценски покрет:
Маргарета Табороши
Режија:
Др Агота Виткаи Кучера
Дизајн светла:
Роберт Мајорош
Анимација:
Др Срђан Радаковић
Монтажа снимка:
Александар Комненовић
Дизајн плаката:
Радуле Бошковић
Дизајн звука:
Ђорђе Илић
Титл:
Иван Свирчевић
Ђорђе Верначки
Видео бим:
Срђан Милановић

Претпремијера представе биће изведена у суботу, 03. фебруара 2018. са почетком у 19:30 на сцени “Пера Добриновић”. Улаз на претпремијеру је бесплатан.

Улазнице за премијеру могу се купити на благајни СНП-а по цени од 300 динара.

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.