“Neobuzdani sklad” – autorski projekat dr Agote Vitkai Kučera

Neobuzdanoi sklad Agota
}}

Autorski projekat dr Agote Vitkai Kučera
“Neobuzdani sklad”
Premijera, 4. februar 2018. u 19.30
Scena “Pera Dobrinović”

Autorski projekat dr Agote Vitkai Kučera, koja je i režirala muzičko-scensko uprizorenje života i dela Pala Abrahama (1892-1960), biće premijerno izveden u nedelju 4. februara u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni „Pera Dobrinović“ sa početkom u 19.30.  Predstava je nastala u saradnji Akademije umetnosti iz Novog Sada i Srpskog narodnog pozorišta.

Predstava će biti prikazana kao žanrovska i medijska mešavina, koja će obuhvatiti i biografske podatke, te će biti delom dokumentarnog karaktera, delom muzički scenski komad uz živo muzičko (vokalno i instrumentalno) izvođenje bez govornih elemenata.

Umetnički projekat Neobuzdani sklad – muzičko-scensko uprizorenje života i dela Pala Abrahama (pijaniste, dirigenta, kompozitora) putem značajnih kulturoloških, istoriografskih i muzikoloških istraživanja postavlja osnovu koja se razvija u kreaciju scenskog umetničkog dela.

Neobuzdani sklad se odnosi na samog Pala Abrahama čiji se život odvijao poput Točka sreće koji se okreće, dok mu je muzika davala stabilnost i održavala balans do kraja života. Iako su ga životne okolnosti i način života dovodile do ekstremnih uspona i padova, čije su se amplitude vremenom povećavale savladavši njegovo fizičko i mentalno telo, nisu uspele da savladaju Palov dar, kreativnost, inspiraciju, izvođaštvo, njegovu muziku.

Učesnici:
Pal Abraham, Šarolta Feselj i likovi iz života i iz dela: Agota Vitkai Kučera
Pal Abraham i likovi iz života i iz dela: Saša Latinović
Pal Abraham i likovi iz života i iz dela: Ištvan Kereši
Klemm’n’Band: 
David Klem – klavir
Goran Erić – truba
Daniel More – kontrabas
Nenad Kojić – bubnjevi
Scenski pokret:
Margareta Taboroši
Režija:
Dr Agota Vitkai Kučera
Dizajn svetla:
Robert Majoroš
Animacija:
Dr Srđan Radaković
Montaža snimka:
Aleksandar Komnenović
Dizajn plakata:
Radule Bošković
Dizajn zvuka:
Đorđe Ilić
Titl:
Ivan Svirčević
Đorđe Vernački
Video bim:
Srđan Milanović

Pretpremijera predstave biće izvedena u subotu, 03. februara 2018. sa početkom u 19:30 na sceni “Pera Dobrinović”. Ulaz na pretpremijeru je besplatan.

Ulaznice za premijeru mogu se kupiti na blagajni SNP-a po ceni od 300 dinara.

 

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.