Scroll Top

Маша Јејина, ученица Треће београдске гимназије победница финала Националног такмичења из енглеског језика

Maša i ziri
}}

Маша Јејина, ученица Треће београдске гимназије победница финала Националног такмичења из енглеског језика

Маша Јејина, ученица Треће београдске гимназије победница финала Националног такмичења из енглеског језика

Победница финала националног такмичења из енглеског језика Појас и пут на тему “Civilizations: clash and coexist” одржаног у понедељак, 16. септембра 2024. на Академији уметности Нови Сад је Маша Јејина, матуранткиња Треће београдске гимназије, а од 01. октобра 2024. студенткиња клавира Факултета музичке уметности Универзитета уметности у Београду.

Маша Јејина ће на светском такмичењу које ће се одржати у граду Вукси и поред Шангаја у Кини од 17. до 21. октобра представљати нашу земљу.
Светско такмичење „21st Century Cup“ је такмичење из енглеског језика намењено љубитељима јавног наступа широм света које је 1996. године иницирала Чајна дејли. Ове године по четврти пут средњошколци и студенти се такмиче у организацији Академије уметности Нови Сад, а у сарадњи са партнерима из Кине „21st Century Cup“.

На такмичењу су учествовали ђаци и студенти из Београда и Новог Сада, а оцењивао их трочлани жири у саставу: Корнелија Одри, професор енглеског језика у Карловачкој гимназији, проф. др Бојан Лалић, директор Института Појас пут Владе Републике Србије и Бојана Борковић, наставник енглеског језика на Академији уметности Нови Сад.

Прошле године, Страхиња Тривковић, тада ђак трећег разреда Треће београдске гимназије освојио је друго место на светском такмичењу из енглеског језика које се одржало у кинеском Шангају од 10. до 14. октобра у конкуренцији од 30 учесника, као најмлађи такмичар. Такмичење је окупило укупно представнике из 60 држава, а у великом финалу учествовало је њих 30. Такмичари су прошле године презентовали рад на тему “Artificial intelligence, a blessing or a curse?”.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.