Scroll Top

Адриен Ујхази и Немања Миленковић награђени на Међународном конкурсу “Збогом Балкан?Збогом Балкан!”

Nemanja i Adrijan
}}

Адриен Ујхази и Немања Миленковић
Студенти сликарства
Награда на Међународном конкурсу “Збогом Балкан?Збогом Балкан!”
Подгорица

Адриен Ујхази, студенткиња мастер студија сликарства у класи проф. Босиљке Зиројевић Лечић и Немања Миленковић, студент четврте године сликарства у класи проф. Драгана Матића добитници су прве и треће новчане награде на Међународном конкурсу “Збогом Балкан?Збогом Балкан!” у организацији “UK Alumni Association of Montenegro”, Амбасаде Велике Британије у Подгорици и Центра за савремену умјетност Црне Горе.

На конкурс се пријавило око 50 радова младих уметника из региона, а за изложбу је селектовано осам уметника из четири државе. Друга награда је припала Мату Уљаревићу, студенту Факултета ликовних умјетности Цетиње.

На отварању изложбе, Адриен и Немања учествовали су у дискусији где су поделили своја искуства учешћа на конкурсу, мишљења о позицији уметника у друштву као и изазовима са којима се суочавају на Балкану.

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.