Scroll Top

Представљање пројекта “Цртеж – поље личног-интимног трага-ња / дневника”

Pozivnica_Crtez - Polje licnog-intimnog traga-nja - dnevnika_Autor projekta Doc. B. Jevtic
}}

Пројекат „Цртеж – Поље личног-интимног трага-ња / дневника“
Аутор: доц. Биљана Јевтић
Културни центар Лаб
Др Хемпта 2
Нови Сад

Доц. Биљана Јевтић на Департману ликовних уметности у Културном центру Лаб представиће у понедељaк 12.11.2018. у 20 часова пројекат „Цртеж – Поље личног-интимног трага-ња / дневника“ који је настао у сарадњи са студентима Академије уметности у оквиру избора најуспешнијих семинарских радова/индивидуалних задатака на тему „Дневник“ на предмету Цртање са технологијом. Изложба је отворена до 18.11.2018.

Пројекат „Цртеж – Поље личног-интимног трага-ња / дневника“ је резултат иницијативе доц. Јевтић да се кроз факултетску – универзитетску и уметничку размену студената учврсти и продуби већ постојећа веза и сарадња Академије уметности у Новом Саду и КЦ Лаб. У плану је да се у оквиру излагачких циклуса презентују најуспешнији семинарски радови/индивидуални задаци/пројекти студената.

О пројекту „Цртеж – Поље личног-интимног трага-ња / дневника“: 

Пројекат је фокусиран на задату тему семинарског рада/индивидуалног задатка „Дневник“ током друге године основних студија на предмету Цртање са технологијом, са проширеног аспекта у симболичком и технолошком приступу ново постављеног концепта интерпретативне разноликости студената. Појам „Дневник“ се у том смислу односи и на поетику затворене и отворене форме дневника варијабилних димензија, отварајући нова естетска истраживања, као и ново значење. Богдан Симеуновић и Сара Масникоса, у виду геометријске архитектонике/објекта, укључују унутрашњи и спољашњи простор-ни дневник, како духовни тако и физички. Јелена Бурсаћ, Милош Бибић и Марија Ранковић у сфери структуралног – фигуративног, у секвенцама фрагментарних кадрова који се могу спајати и одвајати, постајати и остајати целина, укључују и време у различитим видовима преображаја, деформације и трансформације као битну димензију временског континуума дневника. Лидија Крњајић и Кристина Божовић, паралелно истражују у сфери поетског, литерарног, ониричког односно телесног. Такође, у виду интертекстуалног дневника, уодношавањем поезије и цртежа/визуелне уметности, подстичу на размишљање и контемплацију о могућности остварења његовог јединства, песма-стих-слово је цртеж/визуелна уметност а цртеж/визуелна уметност је песма-стих-слово.
Биљана Јевтић

Пројекат „Цртеж – Поље личног-интимног трага-ња / дневника“ је део програма  у оквиру сарадње Академије уметности у Новом Саду и КЦ Лаб.

Учесници/Студенти треће године основних студија Академије уметности у Новом Саду:
Богдан Симеуновић, Сара Масникоса, Јелена Бурсаћ, Милош Бибић, Марија Ранковић, Лидија Крњајић и Кристина Божовић.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.