Scroll Top

Изложба “Доживи Италију кроз уметност”

Pozivnica_Birra Moretti 2023
}}

Изложба “Доживи Италију кроз уметност”
Понедељак, 05.јун 2023. у 19.00
Галерија Штаб
Београд

Изложба “Доживи Италију кроз уметност”

Свечано отварање изложбе “Доживи Италију кроз уметност” биће уприличено у понедељак, 05. јуна 2023. у Галерији Штаб са почетком у 20 часова.

Поставка изложбе је својеврсно сведочанство путовања у Фиренцу на којем су аутори изложбе, у организацији бренда Бирра Моретти, били почетком године.

Аутор најбољег рада представљеног на изложби ће добити ексклузивну могућност да усаврши образовање у Италији. Најбољи рад ће изабрати ред стручног жирија, али и шира јавност путем гласања на званичном сајту Birra Moretti.

Студенти Департмана ликовних и примењених уметности Јана Панајотовић, Ања Прерадовић и Лана Катић, као и студенти Факултета ликовних уметности у Нишу и Факултета ликовних уметности у Београду, који учествују у надметању за најбоље уметничко дело, почетком ове године су имали прилику да своју инспирацију пронађу у четвородневном боравку у Фиренци. Обишли су бројне знаменитости, међу којима се истиче музеј Уфици који слови за стециште италијанске културе и један од 20 најбољих музеја на свету. Путовање је употпунило познанство са реномираном уметницом Силвијом Логи од које су имали прилику да уче на уметничкој радионици.

Иницијативи бренда Birra Moretti прикључила се и Амбасада Италије у Београду, чији ће представник, директор Италијанског културног института у Београду, Роберто Ћинкота, бити члан специјално одабраног жирија. У избору победника ове изложбе придружио се такође и Давид Лауфер, власник и уметнички директор галерије Laufer Art .

Гласање за најбољи рад траје од 29. маја све до 02. јула, док ће изложба у Београду трајати до 11. јуна.Након тога следе изложбе у Нишу 20-25.06 и Новом Саду 13-18.06.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.