Scroll Top

Јубилеј 75 година Школе за дизајн “Богдан Шупут”

}}

Изложба: ВЕЧНО МЛАДИ ШУПУТ
Отварање: уторак, 10. октобар 2023. године у 18 часова
Галерија Академије уметности
Булевар Михајла Пупина 20

Јубилеј 75 година Школе за дизајн “Богдан Шупут”

„Вечно млади Шупут“ је крилатица јубилеја Школе за дизајн „Богдан Шупут“ која је прихваћена као манифестација дуго негованог духа школе. Талентовани сликар и врсни представник своје генерације Богдан Шупут је кратко боравио на овом свету, али је његова уметничка заоставштина и данас инспирација младим уметницима. И тако Шупутово име и дело увек изнова бива обнављано у делима нових генерација ученика Школе за дизајн „Богдан Шупут“ која ове године прославља 75 година (постојања).

Подсећамо на давну 1948. годину када је Школа основана, а од тада до данас школу је похађало више од 4500 ученика.

Школа за дизајн „Богдан Шупут“ место је окупљања талентованих ученика и врсних професора струке у чијиј ћемо изложби уживати у наредним данима. Tакође не треба заборавити професоре општеобразовних предмета који посвећено обликују свестрано и интегрално знање ђака често повезујући своју струку са доменима уметности. Ипак, синтагма „Вечно млади Шупут“ није везана само за свежину коју доносе ученици, већ и за колеге који предано годинама унапређују струку и ван учионица школе правећи изложбе, учествујући на конкурсима, културним и другим манифестацијама, сајмовима образовања. Школа има интензивну сарадњу са музејима и галеријама, са другим школама, Градском управом за образовање, Покрајинским секретаријатом за образовање, Покрајинским секретаријатом за културу, Привредном комором, Институтом за јавно здравље, Црвеним крстом, ОПЕНС-ом, Змајевим дечијим играма, Српским народним позориштем, Библиотеком града Новог Сада…

Годину јубилеја обележићемо са три изложбе. Прва у низу је изложба радова професора струке, наредна изложба је формирана од одабраних делова изложби које смо постављали у различитим местима у претходне две године(Бечеј, Нови Бечеј, Ново Милошево, Рума, Нови Сад)  и она је планирана за новембар. Трећа изложба почетком децембра биће изложба ученичких радова.

С великим задовољством позивам Вас да са колективом Школе за дизајн „Богдан Шупут“ учествујете у радости прославе јубилеја.

 

Ђура Радишић,
директор Школе за дизајн „Богдан Шупут“

 

Отварање изложбе је у уторак 10. октобра у 18 часова. Изложба ће бити отворена до 20. октобра и можете је погледати сваког радног дана од 12 до 19 часова.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.