Scroll Top

МАРИЈА НЕМЦОВА, клавир и ВИТАЛИЈ ВАТУЉА, саксофон (Русија)

36

Академија уметности у Новом Саду у сарадњи са
Амбасадом Руске Федерације у Србији и друштвом сународника „Русија“
позива Вас на

КОНЦЕРТ

Марије Немцове (клавир) и Виталија Ватуље (саксофон)

добитника награда на међународним такмичењима

Програм:
J. S. Bach, L. v. Beethoven, F. Chopin, F. Decruck, P. Sancan, D. Milhaud

Чевртак, 11. април 2013. године, у 20.00 часова
Мултимедијални центар Академије уметности
Ђуре Јакшића 7

Улаз је слободан

 

[accordion]
[accpane title=”Марија Немцова“]
Марија Немцова је рођена у Москви, 1984 године. Са 6 година почела је да учи да свира клавир и виолину, али годину дана након тога одлучила се за клавир. Са 17 година уписала је Конзерваторијум „Чајковски“ у класи Јурија Слесарева. За време школовања гостовала је у Немачкој, Аустрији, САД, а учествовала је на међународним музичким фестивалима, међу којима је и „Словенско пролеће“ у Прагу. Била је солиста оркестра Форт-Ворта у Техасу (САД) после победе на међународом конкурсу Academia Piano Texas (Van Cliburn Academy). Немцова је завршила Конзерваторијум са највишим оценама и добила је почасну стипендију за двогодишње школовање на Royal College of Music London (Велика Британија) код је светски признатог пијанисте Дмитрија Алексејева. За време прве године студија у Лондону Марија је била представљена Његовој Светлости Принцу Едварду Единбуршком и наступала је пред њим. У јесен 2008. године постала је студент једне од најбољих школа клавира на свету, Accademia Pianistica Incontri col Maestro (Имола, Италија) код чувеног професора Леонида Маргаријуса. У пролеће 2010. године Немцова је имала деби у Карнеги Холу у Њујорку.

[/accpane]
[accpane title=”Виталиј Ватуља “]
Виталиј Ватуља је рођен 1987. године. У току свог школовања учествовао је на многим фестивалима (Еврооркестар у Француској, „Словенско пролеће“ у Прагу, Примавера класика, „SaxArte“ у Италији). „Река талената“ у Санкт-Петербургу. Био је победник многих међународних такмичења у Француској, Италији, Чешкој, Украјини и Русији. Године 2011. завршио је Руску академију музике „Гњесин“ у класи Народне уметнице Русије, проф. Шапошникове М. К. Тренутно је на постдипломским студијама поменуте Академије. Ватуља има активну концертну делатност. Као солиста наступа у више оркестара, међу којима је и МГАСО под диригентском палицом П. Когана, Симфонијски оркестри Самарске и Тољатинске области и многи други. Од 2005. године стални је члан квартета саксофониста РАМ „Гњесин“ који редосно гостује по Русији и иностанству. Као полазник мајсторских радионица био је учесник оних које су водили најистакнутији саксофонисти данашњице, међу којима су: Клод Дељангл, Жан Дени Миша, Жан Ив Формо (Француска), Арно Борнкамп (Холандија), Фредерик Хемке, Кенет Тзе (САД). Од 2005. године Ватуља води активну педагошку делатност. Неки од његових ученика постали су вишеструки лауреати међународних конкурса и фестивала.

[/accpane]
[/accordion]

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.