Scroll Top

КОНЦЕРТ ЕВГЕНИЈА СТАРОДУБЧЕВА У СИНАГОГИ

6

КОНЦЕРТ ЕВГЕНИЈА СТАРОДУБЧЕВА У СИНАГОГИ

АКАДЕМИЈА УМЕТНОСТИ
УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ

ПОЗИВА ВАС НА КОНЦЕРТ
ЈЕВГЕНИЈ СТАРОДУБЧЕВ (Русија)
клавир

ПОБЕДНИК 7. МЕМОРИЈАЛА „ИСИДОР БАЈИЋ“

Среда, 17. децембар 2014.
Синагога, почетак 20h

Улаз је слободан.

Пројекат је подржао Град Нови Сад, Градска управа за културу.

Овде можете погледати биографију Евгенија Стародубчева.

[line]

JEVGENIJ STARODUBČEV

Ruski pijanista Jevgenij Starodubčev (1981) učio je klavir i kompoziciju na Centralnoj muzičkoj školi Moskovskog konzervatorijuma, a potom je nastavio školovanje na Konzervatorijumu kod Natalije Trul, u čijoj klasi je diplomirao 2006. godine. Trenutno je angažovan kao asistent na Moskovskom konzervatorijumu.
Osvojio je brojne nagrade na međunarodnim pijanističkim takmičenjima širom sveta, među kojima su konkurs Parnassós 2008 (Monterej, Meksiko), konkurs Delia Steinberg 2009 (Madrid, Španija), takmičenje za pijaniste i orguljaše M. K. Ciurlionis 2011 (Viljnus, Litvanija), pijanističko takmičenje u Lionu (Francuska), pijanističko takmičenje u Almati (Kazahstan) 2013. godine, kao i takmičenje A. Skrijabine 2014 (Groseto, Italija). Laureat je prestižnog kanadskog takmičenja Honens (2009), koje se održava svake treće godine i pod sloganom Pijanisti 21. veka za publiku 21. veka odabira mlade pijaniste i podržava njihovu karijeru. Ove godine je pobedio na Međunarodnom pijanističkom memorijalu Isidor Bajić u Novom Sadu.
Zajedno sa još pet laureata Honens takmičenja i Filharmonijom Kalgarija je svirao Listovo retko izvođeno delo Heksameron za šest klavira i orkestar. Sa ovim orkestrom je izveo i Listov Klavirski koncert u Es-duru. Kao solista je nastupao i sa Orquestra Sinfónica Del Vallés i Simfonijskim orkestrom Državne akademske kapele Sankt Peterburga. Održao je resitale u Španiji, Nemačkoj, Holandiji, Italiji i Hrvatskoj.
Naklonost ovog pijaniste ka muzici 20. veka ogleda se u odabiru programa i njegovoj izuzetnoj interpretaciji. Tako se rado uključuje i u projekte kao što su izvođenje Canto Ostinato holandskog kompozitora Simeona ten Holsta i arnažmana muzike sa albuma Tubular Bells Majka Oldfilda za tri klavira i igrača, projekta plesne grupe Alberta Ballet iz Kanade.

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.