Scroll Top

Високошколске установе за уметност са Ерсте Банком потписале Протокол о сарадњи за подршку студентима

}}

Високошколске установе за уметност са Ерсте Банком потписале Протокол о сарадњи за подршку студентима
Среда, 25.10.2023.
Ректорат Универзитета уметности
Београд

Високошколске установе за уметност са Ерсте Банком потписале Протокол о сарадњи за подршку студентима

У Ректорату Универзитета уметности у Београду свечано потписан Протокол о сарадњи између Универзитета уметности у Београду, Академије уметности Нови Сад Универзитета у Новом Саду, Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, Факултета уметности Универзитета у Нишу, и Факултета уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, са једне и Ерсте Банке Србија са друге стране. Потписивање овог Протокола означава почетак трогодишњег партнерства, а иницијатива има за циљ промовисање и награђивање најбољих студената уметничких факултета, под слоганом „Веруј у себе!”. Протокол је потписан у среду, 25 октобра 2023.

Професорка Мирјана Николић, ректорка Универзитета уметности у Београду, истакла је овим поводом: „Неизмерно нам је драго што је Ерсте Банка поклонила поверење младости и уметности, препознавши највише вредности високог уметничког образовања које деценијама негују Универзитет уметности у Београду и остали факултети уметности у Србији. У наредне три године најбољи студенти који су завршили студије и остварили најбоље резултате – просек оцена и ванредна достигнућа којим су се истакли у оквирима факултета, домаће и иностране јавности – биће награђени новчаном наградом. Мислим да је ово велики подстицај за младе ствараоце из више разлога. Као прво, за студенте уметничких факултета се ретко расписују конкурси за запошљавање као у другим професијама, па су по завршетку студија они на новом почетку, због чега им средства од награде могу помоћи као замајац за реализацију нових пројеката, или наставак образовања и усавршавања. Још једном истичем да је ово награда која долази онима који су се већ афирмисали на начин, и у обиму, како то могу студенти и апсолутно не носи никакву обавезу осим да наши млади и талентовани уметници наставе да верују у себе, храбро делују и мењају свет на боље.“

„Ерсте Банка и култура и уметност у Србији говоре истим језиком. Наше вишедеценијско улагање у програме, пројекте и иницијативе у области културе и уметности потписивањем Протокола о сарадњи са институцијама које образују будуће уметнике и раднике у култури добија једну нову димензију, нову вредност. Верујемо у младе људе и радујемо се што ћемо бити у прилици не само да наградимо, већ и свим срцем подржимо таленат, изврсност, али и марљив труд и рад будућих носилаца културе и уметности у нашој земљи“, изјавила је Александра Косановић Стрижак, директорка Сектора маркетинга и комуникација у Ерсте Банци Србија.

Протокол о сарадњи ће омогућити доделу новчаних награда најбољим студентима уметничких факултета, који су се већ истакли у уметностима којима се баве. Крајем године биће организован централни догађај на коме ће се промовисати награђени и званично им бити уручене награде.

Ово партнерство представља симбол заједничког труда и посвећености изврсности у области уметности, отварајући нове хоризонте за талентоване студенте, односно младе уметнике у Србији.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.