Scroll Top

Позив за уметнице – WАVЕ Мрежа1

Feministkinje umetnice
}}

Позив за уметнице
Рок за пријаву: 15. новембар 2018.

WАVЕ Мрежа1 тражи уметнице, цртачице, карикатуристкиње које би представиле сопствену визиију и интерпретацију инспиративне јунакиње – Схеро – која би била заговарачица промена у друштву. Замисли дан у животу хероине чији се живот састоји од спречавања и заустављанаја насиља над женама и девојакама. Замисли где се такво насиље обично дешава. Да ли у куди? У вези? На улици? Шта би хероина урадила да њему сведочи? Или да је искусила насиље? Шта је потребно да би се борила против њега? Потребна нам је твоја визија инспиративне јунакиње која је способна да се ухвати у коштац са насиљем и пружи подршку женама и девојкама.

Позив је отворен за све пунолетне уметнице до 15. новембра 2018. Цртежи, карикатуре у електронској форми треба послати Слађани Луковид, националној коордианторки активности на следеди мејл: sladja.fenomena@gmail.com.

Комисија коју сачини Удружење Феномена одабраде до 3 уметнице за публикацију. Одабране уметнице морају имати пребивалиште у Репубилици Србији.

Више информација о конкурсу можете прочитати ОВДЕ.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.