Scroll Top

УНС И КИНЕСКИ УНИВЕРЗИТЕТ ЗА КОМУНИКАЦИЈЕ ЗАКЉУЧИЛИ МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ

Sinisa i Madic potpisivanje ugovora
}}

Споразум о сарадњи
Академија уметности
Универзитета у Новом Саду
Универзитет за комуникације, Кина

У оквиру посете партнерским институцијама у Народној Републици Кини почетком новембра 2019. године, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић је заједно са деканом Академије уметности проф. Синишом Боканом посетио Кинески универзитет за комуникације у Пекингу (Communication University of China).

Тим поводом, закључен је Меморандум о разумевању између Универзитета у Новом Саду и Кинеског универзитета за комуникације, којим је формализован оквир за реализацију различитих облика сарадње, који могу обухватити размену академског особља и студената, размену академских публикација и наставног материјала, заједничко организовање конференција и организацију међусобних посета представника два универзитета.

Меморандум о разумевању су у име институција 9. новембра 2019. године потписали проректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић и проректор Кинеског универзитета за комуникације Дуан Пенг.

Кинески универзитет за комуникације лоциран је у главном граду Народне Републике Кине, Пекингу. Данас је један од кључних универзитета у оквиру Пројекта 211 (Project 211), који је под директном администрацијом Министарства просвете НР Кине.

Универзитет се развио из некадашњег тренинг центра за техничаре Централног радиодифузног бироа, основаног 1954. године, који је у априлу 1959. године прерастао у Пекиншки радиодифузни институт (Beijing Broadcasting Institute). У августу 2004. године, Институт је преименован у Универзитет за комуникације.

Универзитет се налази у источном делу Пекинга и заузима простор од око 463.700 квадратних метара, у близини старог канала из времена древне Кине. У саставу Универзитета су Факултет за журналистику и комуникације, Факултет уметности, Факултет за природне науке и технологију, Факултет за књижевност и право, Факултет за економију и менаџмент и Факултет за континуирану едукацију, као и већи број школа и департмана. Кључне дисциплине које су заступљене на Универзитету обухватају журналистику, радио, телевизијску и позоришну уметност, комуникације, теорију уметности, лингвистику и примењену лингвистику, комуникације и информационе системе, електромагнетно поље и микроталасну технологију, као и анимацију.

Детаљније информације: http://en.cuc.edu.cn/

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.